Potilastarinoita

Jokainen rintasyöpä ja tarina on erilainen. Viisi rohkeaa rintasyöpäpolun eri vaiheessa olevaa naista kertoi meille oman tarinansa.

”Syöpä opetti elämään täysillä”; Piia, 33


Levinnyttä rintasyöpää sairastavalle Piialle, luvattiin vain pari kuukautta elinaikaa. Siitä on jo monta vuotta, ja tällä hetkellä nuori äiti pystyy elämään lähes normaalia elämää levinneestä rintasyövästä ja syöpähoidoista huolimatta.

Tutustu Piian koko tarinaan (Rosie.fi ja Terveysradio - levinnyt rintasyöpä).

”Maailma ei pysähtynytkään, vaikka sairastuin rintasyöpään”; Heidi, 42


Heidi osallistui vuoden 2018 rintasyöpäkalenteriin ja kertoi meille oman tarinansa kalenterikuvauksissa syksyllä 2017. Heidin rintasyöpädiagnoosista oli tuolloin kulunut muutama kuukausi ja hoidot olivat juuri alkaneet. Tapasimme Heidin uudestaan vuoden kuluttua ja kuulimme, mitä ajatuksia elämä vakavan sairauden ja hoitojen kanssa on herättänyt.

”Minunhan ei koskaan pitänyt sairastua mihinkään vakavaan tautiin”; Sanna, 45

Löysin rinnastani pienen kyhmyn eräänä aamuna suihkun jälkeen toukokuussa 2011. Tästä alkoi kamppailuni rintasyöpää vastaan. Olin ensin rintasyöpäleikkauksessa, jonka jälkeen sain sekä solunsalpaaja- että sädehoitoa. Hoidot loppuivat vihdoin tammikuussa 2012.

Kun sain kuulla sairastavani syöpää, minulle oli heti selvää, että haluan jatkaa elämääni mahdollisuuksien mukaan kuten ennenkin. Halusin käyttää aikani niihin asioihin, jotka koin arvokkaaksi ja tärkeäksi. Hoidin lapsiani, jatkoin vähitellen opintoja ja harrastuksia voimien mukaan sekä ylläpidin ystävyyssuhteita ja parisuhdetta. Muut ihmiset ovat lopulta pitäneet minua pystyssä ja olen osannut ottaa heiltä vastaan rakkautta, jota he ovat minulle antaneet. En koe olevani arvoton naisena, vaikka minulla ei ole toista rintaa. Elämä jatkuu.

Tutustu Sannan tarinaan ja hoidon eri vaiheisiin tarkemmin: videohuone.

Katso lisää:

Potilaan läheisilleLue lisää